Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji boluje od leukemije a hospitaliziran je na intenzivnoj njezi milanske bolnice, poručio je u petak da je „teško, ali ću se još jednom izvući“.

„Uspijevao sam pobijediti strminu, čak i u teškim i delikatnim situacijama“, poručio je Berlusconi putem talijanskih dnevnih novina Il Giornale koje su dio njegovog medijskog carstva.

86-godišnji medijski magnat koji se od srijede nalazi u jedinici intenzivne skrbi u prestižnoj bolnici San Raffaele u Milanu „odmara se i dobro reagira na liječenje“, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Antonio Tajani za televiziju Rai 3.

Tajani, bivši predsjednik Europskog parlamenta, broj dva je u Berlusconijevoj stranci Forza Italia koja je dio vladajuće koalicije premijerke Giorgije Meloni.

Zbog svoje dugovječnosti u politici Berlusconi je dobio nadimak „besmrtni“ . Ponovno je izabran u parlament 2022. godine.

Njegovi liječnici objavili su da pati od infekcije pluća povezane s „kroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje boluje neko vrijeme“

Rodbina bivšeg premijera, predvođena bratom i djecom, posjetila ga je na kardiološkom odjelu u toj bolnici u predgrađu Milana.

“Bolje mu je nego prije, bolje mu je”, rekao je dugogodišnji prijatelj i suradnik Fedele Confalonieri koji ga je posjetio u petak.

Navijači nogometnog kluba Monza, čiji je Berlusconi vlasnik, na vratima bolnice izvjesili su transparent: “Hrabro, Silvio! Monza je uz tebe”.

“Sutra idemo na teren i zbog njega, jer njegov princip je nikad ne odustati, boriti se do kraja. Moramo s tim duhom izaći na teren, razveseliti ga” pobjedom, rekao je trener Monze Raffaele Palladino uoči utakmice protiv Udinesea.

Bivši premijer i senator Matteo Renzi, Berlusconijev politički suparnik, u petak je na Twitteru objavio poruku podrške: “Hrabro, Silvio. Čekamo te nasmijanog u Senatu”.

Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih ljudi na poluotoku, s bogatstvom koje Forbes procjenjuje na 6,4 milijarde eura, posljednjih je godina sve češće u bolnici.

Prošli mjesec milijarder je već proveo četiri dana u istoj bolnici, a pušten je prije tjedan dana.

Berlusconi je u politiku ušao u 1994. godine, a bio je premijer ukupno devet godina. Unatoč nizu seksualnih skandala i sudskih procesa koji su narušili njegov imidž, za dio Talijan on je i dalje politički izbor.