Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi kojemu je 86 godina, izašao je u petak iz milanske bolnice, kamo je primljen prije šest tjedana zbog leukemije i plućne infekcije, javio je fotoreporter AFP-a.

Silvio Berlusconi je otpušten iz bolnice San Raffaele u glavnom gradu Lombardije oko 13.15 sati u automobilu sa zatamnjenim staklima i nakon izlaska nije dao izjavu za javnost.

Berlusconi je 5. travnja primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su liječnici prvo posumnjali na leukemiju.

Nakon hospitalizacije liječnici su rekli da Berlusconi boluje od kronične mijelomonocitne leukemije. Nisu rekli kada mu je rak prvi put dijagnosticiran, samo da stanje nije akutno.

U posljednjih je nekoliko godina bio je hospitaliziran više puta, od čega jedanput 2020., pošto je obolio od covida-19.

Berlusconijeva stranka Forza Italia je partner u koalicijskoj vladi aktualne talijanske premijerke Giorgie Meloni, a Berlusconi, utemeljitelj stranke, još je njezin predsjednik.

No unatoč tome što je Bersluconi u Senatu, rijetko ga se viđa u javnosti.

Početkom svibnja Berlusconi je članovima svoje stranke i pristašama poslao dvije video poruke. Na kongresu Forze Italije rekao je da je spreman za povratak na posao.

Prošlog tjedna u bolnici su ga posjetili dva glavna politička saveznika, Meloni i ministar prometa i dopredsjednik vlade Matteo Salvini koji su rekli da se uspješno oporavlja i da je “dobro raspoložen”.

Zasad se ne zna tko bi mogao zamijeniti Berlusconija na dužnosti predsjednika Forze Italije, ni hoće li stranka opstati bez njegova vodstva.