Koordinatorica stranke Možemo Sandra Benčić izrazila je u srijedu navečer zadovoljstvo činjenicom da je Možemo stranka koja je najviše narasla na ovim izborima, ustvrdivši da, iako rezultati nekih drugih stranaka nisu onakvi kakve su očekivali, još uvijek može skinuti HDZ s vlasti.

“Možemo je stranka koja je najviše narasla, a to dolazi iz naše najveće snage a to smo svi mi. I koliko god možemo biti zadovoljni s našim rezultatom, treba reći da rezultati nekih drugih nisu onakvi kakve smo očekivali”, rekla Benčić.

Istaknula je da se ne smije zaboraviti cilj broj jedan, a to je rušenje HDZ-a s vlasti.

“I taj cilj je još uvijek ostariv. Još uvijek je dostižan i to u onom scenariju o kojem smo govorili, a to je da se HDZh skine s vlasti, a da desnica ne uđe u vladu”, rekla je Benčić.

Naglasila je da će Možemo biti brana tome.

“Ono na što sad pozivam sve političke aktere, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da skinu koruptivnu hobotnicu s vlasti, da budu dosljedni i da poštuju svoje birače i kažu ne HDZ-u”, kazala je.

Ustvrdila je da se još uvijek može doći do dogovora i to tako SDP sastavi manjinsku vladu, koju će svi ostali podržavati.