Belupu je u utorak 5. prosinca 2023. uručena Zahvalnica za sudjelovanje u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek. U sjedištu Belupa povodom primopredaje čepova predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Emil Vibović predao je zahvalnicu predsjedniku Uprave Belupa Hrvoju Čeoviću. Toj prigodi prisustvovali su inicijatorica projekta direktorica Kontrole kvalitete Željka Bešvir te organizatorice projekta voditeljica Zaštite okoliša Ivana Jambrek i voditeljica internih komunikacija u Belupu Lidija Turkalj.

„U skrbi za zdravlje, Belupo misli na ljude jer kvaliteta života je svima nama na prvom mjestu. Kao što osmišljavamo načine i procese u proizvodnji i plasmanu lijekova, tako ih provodimo i u djelovanju zajednice. Potičemo svoje projekte i pridružujemo se postojećima. Ovaj projekt  s geslom Srce za djecu Hrvatske nosi poruku koja je belupovkama i belupovcima poticaj već više od pedeset godina: ulažemo svoje znanje i zalaganje u dostupnost liječenja jer Prvo je zdravlje. To je naš put i naš cilj – naglasio je predsjednik Čeović preuzevši zahvalnicu.

Projektu se Belupo pridružio ovog proljeća. „U nešto više od šest mjeseci prikupili ste oko pola tone čepova što članovima Udruge omogućuje liječenje i podiže kvalitetu života – istaknuo je predsjednik Udruge zahvalivši se na predanim čepovima.

Cilj je projekta “Čep za lijek”, koji od 1999. godine provodi Udruga za oboljele od leukemije i limfoma, prikupljanje čepova od tvrde plastike koje pojedinci, obitelji, domaćinstva i radne zajednice skupljaju i daruju Udruzi. Udruga prodaje čepove kao sekundarnu sirovinu, a namaknutim sredstvima financira liječenje oboljelima kad god terapija nije dostupna na domaćem tržištu ili je HZZO ne financira. Za jedan terapijski ciklus prosječno je potrebno prikupiti oko osam tona čepova. Posebnu skrb Udruga poklanja djeci: stoga je moto akcije – Srce za djecu Hrvatske.

Belupo godinama skrbi o ljudima – zaposlenicima, krajnjim korisnicima naših proizvoda i svim članovima zajednice te o njihovu zdravlju. Organiziramo i javnozdravstvene i dobrovoljne akcije. Cijela Grupa Belupo, kao i Grupa Podravka kojoj s ponosom pripadamo, podržava Strategiju održivog razvoja Grupe Podravka u kojoj se ističu obveze prema okolišu i briga za okoliš te odgovornost i skrb za kvalitetu života. Stoga će Belupo i nadalje poticati zaposlenike, njihove obitelji i sve članove zajednice da nastave prikupljati čepove te, pomažući drugima, svojim humanitarnim djelovanjem potvrđuju kompanijsku premisu prvo je zdravlje.