Europski rukometni prvak Barcelona odlučila je raskinuti ugovor s hrvatskim reprezentativcem Lukom Cindrićem (29) dvije godine prije isteka, priopćivši mu da na kraju sezone potraži novi klub, izvijestile su u četvrtak katalonske novine “Sport”.

“Nije ovo dobra Cindrićeva sezona. Uz stalne fizičke smetnje i bolove, hrvatski srednji vanjski igrač propustio je priličan broj utakmica i treninga, a čini se da nema rješenja za te njegove probleme”, izvijestio je “Sport”.

“To predstavlja značajnu poteškoću klubu jer je Cindrić teoretski ključni igrač, sposoban upravljati terenom i ‘slamati’ protivnike u prolazima jedan na jedan. No problem je što mu njegova sadašnja situacija onemogućuje da bude ključan”, dodao je dnevnik.

Cindrić je u Barcelonu došao iz poljskog Kielca godine 2019., a postojeći ugovor mu istječe u ljeto 2025.

“Ne možemo niti potvrditi niti demantirati objavljenu vijest. No novinar (Sporta) je dobro obaviješten. Nadam se da razumijete da vam ne možemo dati više detalja”, rekao je klupski glasnogovornik Oriol Bonsoms za Hinu.

Cindrić, koji je lani s Barcom osvojio naslov prvaka Europe i Španjolske, nije odgovorio na upit do objave ove vijesti.

Barcelona je izborila nastup u četvrtfinalu Lige prvaka, a u španjolskom prvenstvu nakon 20 kola ima 20 pobjeda, uz devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Granollersom.

“Sport” je naveo da bi klub odlaskom Cindrića uštedio značajan iznos novca zbog njegovih visokih primanja i to u trenutku kada se Barcelona ne nalazi u dobroj financijskoj situaciji. Isti je list dodao da dugogodišnji prvak Španjolske nema namjeru dovesti novog srednjeg vanjskog, nego da će se osloniti na preostalu dvojicu igrača na toj poziciji, slovenskog razigravača Domena Makuca i Pola Valeru dovedenog ove zime iz Granollersa.