Baptisti obilježili četiri godine postojanja u Vrbovcu

8. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Baptisti obilježili četiri godine postojanja u Vrbovcu


Zajednica baptističke crkve -Vrbovec molitvom, pjesmom i druženjem obilježila je četvrtu obljetnicu organiziranog okupljanja baptističkih vjernika .

U oko 160 država svijeta postoje baptističke crkve s oko 47,5 milijuna članova. U Hrvatskoj djeluje 50-tak zajednica s oko 2000 krštenih članova među njima i zajednica u Vrbovcu.

Tijekom susreta u Vrbovcu čiji je domaćin bio Josip Barać, članovi ove crkve zahvaljivali su Isusu Kristu na milosti da mogu biti zajedno i slaviti Božju riječ.

Teofil Mršić pastor BC Dubrava:

-Obilježili smo četvrtu godinu organiziranog okupljanja baptističkih vjernika prigodnim programom: pjevanjem pjesama sa duhovnom tematikom obožavanja Boga, izražavanja zahvalnosti Bogu za sva dobra koja nam daje.

Nakon pjevanja uslijedio je prigodni govor Saše Čorića iz Dugog Sela sadržajem iz Knjige o Esteri, židovki koja je postala kraljica Medijsko–perzijskog kralja Ahasvera čije kraljevstvo se protezalo od Indije do Etiopije. Poanta priče je da njezino postajanje kraljicom je bilo sa svrhom zaštite Židovskog naroda kojemu je prijetilo istrebljenje zbog stava i prakse štovanja i klanjanja se jedino Bogu i nikom drugom osim njemu.

baptisti2

Taj događaj je postao Židovima blagdan veselja i nastavka života, blagdan, nazvan Purim. Povezano s današnjicom, vremenom u kojemu mi živimo je da ono što Bog čini Duhom svojim u životima brojnih ljudi je isto život i to, kako ovozemaljski, tako i vječni ostvaren po Isusu Kristu, našem Spasitelju., kazao je pastor Mršić.

Ovoj svečanosti nazočilo je 29 posjetitelja i vjernika, što iz Vrbovca, Zagreba i okolnih mjesta oko Vrbovca.

baptisti3

Inače, u Vrbovcu se baptisti okupljaju svakog utorka u 18,30 h u iznajmljenom prostoru na adresi: Bubanj 13, Vrbovec, gdje zajedno proučavaju Bibliju, druže se i uživaju.
Vrata su otvorena svima i svatko je dobrodošao – poručuju baptisti.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments