Zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane Maria Banožića, koji se u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) oporavlja od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, blago je poboljšano, izvijestilo je u utorak Ravnateljstvo KBC-a.

Iz Ravnateljstva su priopćili kako je Banožić i dalje smješten u Jedinici intenzivnog liječenja, a klinički pregledi i učinjene pretrage ukazuju na blago poboljšanje zdravstvenog stanja.

Banožić je pri svijesti uz daljnju prisutnu intenzivnu terapiju i nadzor, poručili su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a.

Banožić je u subotu ujutro ozlijeđen u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, a zadobio je  višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, te ozljede ekstremiteta.

Nakon nesreće prvo je hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine ozljeda prevezen u osječki KBC-u, gdje su izvijestii kako je u tom trenutku dominantna neurotrauma, a Banožić se ne sjeća prometne nesreće.

Premijer Andrej Plenković razriješio je nakon prometne nesreće Banožića te ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da vodi MORH, a potom za novoga ministra obrane i potpredsjednika Vlade predložio aktualnog osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.