Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Medački džep, ističući kako je ona podsjetnik na izniman i velik značaj te operacije u mozaiku svih hrvatskih akcija i operacija u Domovinskom ratu.

„U samo nekoliko sati, 9. rujna 1993. Hrvatske snage oslobodile su oko 225 kvadratnih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija. Tom junačkom obranom Gospića, neprijatelj se odmaknuo, sačuvana je sigurnost grada, stanovnika Like, odnosno cijele Hrvatske, a u svjetlu stvaranja pretpostavki za operaciju Oluja“, istaknuo je ministar.

Naglasio je kako mu je zbog svega toga iznimno drago što 30 godina nakon, svojim sudjelovanjem u programu svečanog obilježavanja operacije Medački džep, Hrvatska vojska odaje pijetet svim hrvatskim braniteljima koji su branili taj dio Hrvatske.

Hrvatska vojska, kao i tih ratnih godina, snažno stoji uz svoj narod pa su tako pripadnici „Vukova“ jedan od prepoznatljivijih simbola grada Gospića, istaknuo je.

„Čuvamo i njegujemo sjećanje na sve žrtve iz Domovinskog rata, na sve hrvatske branitelje koji su odlučili dati najbolje od sebe kako bi obranili Domovinu od neprijatelja. Hvala im na slobodnoj Hrvatskoj“, poručio je ministar Banožić, obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, sudionicima VRO Medački džep, hrvatskim braniteljima, pripadnicima Hrvatske vojske, građanima.