Izjava dana
balta1

Balta spasio život zatvoreniku, pa dobio Ferrari

Križevčanin Ivica Stručić dobro je poznat većini svojih sugrađana. Znaju ga kao velikog zaljubljenika u motore na četiri kotača, takozvane quadove, skutere i crossovere, ali i stare automobile, stare alate i predmete od drva. Jedan od takvih, već dulje vrijeme nalazi se pred njegovom obiteljskom kućom, piše glaspodravine.hr.

Parkirani Ferrari Danilo 924 Testarossa vjerojatno kod mnogih izaziva zavist, jer ovaj je model svojevremeno bio jedan od najprodavanijih automobila. Automobil je u voznom stanju, no registracija je očito preskupa za našeg sugovornika koji ionako zbog brojnih obveza nema vremena za vožnju križevačkim ulicama. Upitali smo ga i kako je postao vlasnik ovog skupocjenog modela.

– Kako sam završio u Remetincu, vjerojatno se sudbina i tu malo poigrala da bi ispravila nepravdu. Mojem prijatelju je za vrijeme ručka zastao zalogaj u grlu, a dežurni liječnik i ja smo ga pokušavali spasiti. Kako ni nakon naše intervencije nije davao znakove života, liječnica ga je proglasila mrtvim. Odbio sam to prihvatiti i uhvativši ga za noge jako sam ga protresao na što mu je kobni zalogaj ispao iz grla, a on je prodisao – kazao je Ivica Stručić. Nekoliko mjeseci kasnije bili su na slobodi, a njegov prijatelj pozvao ga je k sebi i rekao: „Ovo ti je za moj novi život!“, i darovao mu Ferrari.

balta2

– Nekoliko dana kasnije banuli su mi krim policajci s pitanjem od kuda mu novac za takav auto – kazao je. No, u svojoj kolekciji ima i Jaguar X Ju exkluziv, ali i svojim rukama prepravljani quad.

Ivica je i aktivni član Potkalničkih konjara, vještih jahača koji svojim nastupima diljem Hrvatske i susjedne Slovenije pobuđuju zanimanje za svoj kraj te šire ljubav prema plemenitim životinjama – konjima. Balta, kako ga po nadimku znaju njegovi prijatelji i sugrađani, veći dio svoje kuće u Zagorskoj ulici u Križevcima gradio je vlastitim rukama i od stare cigle. Od stare cigle Ivica i svojim prijateljima gradi zidane krušne peći i peke, a jedna takva je i u velikoj natkrivenoj garaži u njegovom dvorištu.

balta

Osim cigle, Ivičina velika ljubav je staro drvo, od kojeg vješto izrađuje uporabne i ukrasne predmete, pa se i jedna takva originalna stolna garnitura nalazi u njegovom dvorištu.

Kao veliki zaljubljenik boravka u prirodi, na Kalniku je kupio veliko imanje gdje gradi restoran i starinske kuće od kamena, cigle i drva.

– Imam dvije kćerke, starija je Ivana, a mlađa Ana Marija. One također uživaju u prirodi i konjima na Kalniku, a tu je i supruga Ana koja me u svemu podržava, završio je razgovor Ivica Stručić Balta.

Iako Ivica Stručić nije upalio svoj Ferrari da ga snimimo kako zvuči ili ga provozao, kaže isti je kao i drugi u dostupnim videima na Youtubu. Evo jednog od njih.

foto: glaspodravine.hr

Provjerite i ovo

strel

STRELJAŠTVO – Križevčani četvrti u četvrtom kolu

Križevački strijelci iz SK Križevci 1252 nastupili su u nedjelju u Čakovcu u 4. kolu …

received_536035380213868

IN MEMORIAM Vladimir Žužić – Žuža

U jeku svjetskog rukometnog prvenstva, otišao je u nebesko prostranstvo poznati križevački rukometaš Vladimir Žužić …