U Koprivnici je u subotu održana preventivna akcija ‘Sigurno na dva kotača’ na kojoj se okupilo stotinjak vozača mopeda i motocikala iz sjeverozapadne Hrvatske.

Različitih su godina i zanimanja, ali svima im je zajednička strast prema vožnji na dva kotača.

Riječ je o bajkerima i veliki broj njih danas je spojio ugodno s korisnim iskoristivši sunčanu subotu za sakupljanje novih kilometara po podravskim cestama.

Najodvažniji su svoje vještine i spretnosti imali prilike pokazati i na moto- igrama održanim na poligonima Auto kluba Koprivnica, na parkiralištu uz Dom mladih u središtu Koprivnice.

Bili su tu i djelatnici Policijske postaje Koprivnica koji su još jednom apelirali na vozače motocikala da poštuju prometna pravila te da se ne uključuju u promet pod utjecajem alkohola ili droge, jer takve vožnje nerijetko završe tragično. A zašto je to tako mladi su se posjetitelji iz prve ruke mogli uvjeriti pomoću tzv. pijanih naočala.

“Meni se činilo da hodam ravno po crti, a sad kad gledam snimku vidim da sam vijugala”, kazala je šesnaestogodišnja Stela.

Djelatnica Policijske postaje Koprivnica Aleksandra Krnjašić pojasnila je da su stakla na naočalama zamućena adekvatno vidu kada je osoba pod utjecajem alkohola ili droge i stvaraju lažni dojam da se nešto može, a to se može isprobati i na lažnoj bravi koju će, kaže, malo tko od prve s takvim naočala moći pogoditi i otključati.

Održana je i prezentacija zaštitne opreme te pokazna vježba na kojoj su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice i koprivničke Hitne pomoći nazočne motoriste educirali kako pružiti prvu pomoć vozaču motocikla koji doživi prometnu nesreću te na što treba posebno paziti prilikom skidanja kacige s glave unesrećenoga.

Nakon edukativnog dijela, bajkeri su se predvođeni domaćinima iz koprivničkog Moto kluba Roosters, nastavili družiti na obližnjem jezeru Šoderica.