Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić u društvu mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj Csaba Demcsáka obišao je u utorak radove na izgradnji I. Osnovne Škole u Petrinji, vrijedne 700.000 eura.

„Prije dva mjeseca bili smo ovdje i najavili da ćemo do kraja godine završiti građevinske radove kako bi škola u drugom polugodištu bila otvorena i dostupna učenicima i nastavnicima. Planirano je da će tijekom prosinca građevinski radovi kao i opremanje škole biti dovršeni“, izjavio je Bačić naglasivši kako je Vlada u potpunosti posvećena obnovi cjelokupnog prostora zahvaćenim petrinjskim i zagrebačkim potresom.

Izgradnja I. osnovne škole Petrinja donacija je Mađarske i projekt vodi Mađarska ekumenska humanitarna organizacija. Sisačko-moslavačka županija osigurala je stručni nadzor i voditelja građenja te će po završetku izgradnje opremiti školu uz financijsku pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja u procijenjenom iznosu od 700.000 eura.

Nova školska zgrada prostire se na 5500 četvornih metara s planiranih 20 suvremeno opremljenih učionica. Uz školu se gradi sportska dvorana od 1500 četvornih metara, a projektom su predviđeni i vanjski odgojno-športski sadržaji

“U idućih mjesec i pol dana završiti ćemo nekoliko većih projekata na području Petrinje i na području Gline, u svrhu potpune revitalizacije županije”, rekao je Bačić istaknuvši kako su u planu obnova i izgradnja obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, te obnova i revitalizacija prostora za obrazovanje i socijalnu skrb.