HDZ-ov potpredsjednik Branko Bačić najavio je u utorak da će na parlamentarne izbore ići s koalicijskim partnerima, jer u su u osam godina s njima uspostavili dobru komunikaciju i međusobno povjerenje.

Bačić je, na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, najavio da će u parlamentarne izbore ići s koalicijskim partnerima, jer u su proteklih osam godina suradnje uspostavili dobru i kvalitetnu komunikaciju i međusobno povjerenje te da nije bilo ucjena već su dogovorno rješavali sva teška i i izazovna pitanja.

“Nikada nije dolazilo u pitanje funkcioniranje koalicije što je omogućavalo stabilnu vladu, jer je samo takva mogla poduzimati korake i rješavati projekte kako bi Hrvatska nakon osam godina i dva mandata premijera Andreja Plenkovića bila uređena država u svakom segmentu djelovanja hrvatskog društva”, istaknuo je.

Najavio je da će s koalicijskim partnerima u pojedinim izbornim jedinicama koalirati i bit će na HDZ-voj listi, kao i ranije.

Upitan hoće li Hrvoje Zekanović i Predrag Štromar biti na HDZ-ovoj listi, Bačić je rekao kako će s Hrvatskom narodnom strankom i Hrvatskom demokršćanskom strankom imati dogovor i kreirati liste na kojima će biti i oni.

Vezano za koalicijske partnere, novinarima je odgovorio da svaki tjedan održavaju sastanke te su apsolutno dogovorno odredili datum koji je objavio premijer i predsjednik stranke. Prije svega uspostavljen je konsenzus na svim tijelima unutar HDZ-a, a potom postigli i suglasnost i s koalicijskim partnerima, dodao je.

Uvjeren je da će na izborima dobiti povjerenje sugrađana i da će treći puta zaredom dobiti povjerenje građana i formirati stabilnu vladu.

Upitan je li imenovanje ministrice Nine Obuljen-Koržinek za koordinatoricu izbornog programa poruka europskim javnim tužiteljima, rekao je kako se protiv nje ne vodi nikakav postupak te da je ona jedna od najvažnijih osoba u postupku obnove.

Podsjetio je da je ona u kampanji prošlih izbora bila jedna od koautora HDZ-ovog izbornog programa.

Odbacio je tvrdnje o podzastupljenosti žena u HDZ-u, nabrojavši primjere bivših predsjednica stranke i države te aktualne potpredsjednice Europske komisije.

Najavio je da se ovaj i idući tjedan očekuje glasovanje i saborska rasprava o zakonskim prijedlozima koji se moraju donijeti prije raspuštanja Sabora.

Bačić je ustvrdio da su u potpunosti ispunili programe i realizirali projekte. “Hrvatsku smo državu učinili uređenijom, a hrvatsko društvo boljim nego što smo ga naslijedili i u izbornu utakmicu ulazimo uvjereni u pobjedu”, ocijenio je. Pravo je oporbe da u izbornu utakmicu ulazi kako želi, a mi smo okrenuti sebi i vlastitim programima i projektima, poručio je.