Automobilom udario pješaka i teško ga ozlijedio pa samo nastavio svojim putem

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Automobilom udario pješaka i teško ga ozlijedio pa samo nastavio svojim putem


Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 50 – godišnji vozač u subotu, 12. rujna, oko 23.45 sati, u vinogradskom predjelu Veliki Kostanj nedaleko Đurđevca upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine udario u 37 – godišnjeg pješaka koji na sebi nije imao izvor svijetlosti niti reflektirajuću materiju na odjeći.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja, a da prethodno ozlijeđenoj osobi nije pružio prvu pomoć, niti je o prometnoj nesreći izvijestio policiju ili druge službe. Pješak je zadobio teške tjelesne ozljede. Vozaču i pješaku vađena je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći protiv vozača je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv pješaka će biti pokrenut prekršajni postupak.