Na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open, u polufinalu konkurencije parova, neće biti hrvatskih tenisača nakon što su poraz upisali Antonio Šančić i Franko Škugor.

Poslije velike borbe protiv hrvatske kombinacije slavili su Talijani, prvi nositelji, Simone Bolelli i Fabio Fognini sa 7-6(1), 6-7(6), 10-7.

U prvom setu svaki je par držao svoj servis te se o pobjedniku odlučivalo u tie-breaku u kojem je neizvjesnost vrlo brzo nestala nakon što su Talijani poveli 6-0.

Drugi set su Talijani otvorili breakom, ali su Šančić i Škugor uzvratili daleko žešće te su dobili četiri gema u nizu za 4-1. Imali su i Bolelli i Fognini spreman odgovor te su se vratili na 4-4 pa je opet odluka pala u tie-breaku. Talijanski dvojac je imao 5-4 i dva servisa, no hrvatska kombinacija je okrenula rezultat i iskoristila drugu set loptu za izjednačenje na 1-1.

U odlučujućem tie-breaku Šančić i Škugor su bili u stalnoj prednosti, ali su i potpuno stali kod vodstva 7-6. Prvo je Škugor izgubio oba svoja servisa, a potom je Fognini na servisu dobio dva poena za konačno talijansko slavlje.

U četvrtak su se od turnira parova oprostili i Nino Serdarušić i Mili Poljičak. Britanac Llyod Glasspool i Finac Harri Heliovaara, pobjednici prošlotjednog zemljanog turnira u Hamburgu, slavili su sa 6-3, 6-3.

ATP Umag, četvrtfinale parova:

Simone Bolelli / Fabio Fognini (Ita/1) – Šančić / Franko Škugor (Hrv) 7-6(1), 6-7(6), 10-7

Lloyd Glasspool / Harri Heliovaara (VB, Fin/3) – Nino Serdarušić / Mili Poljičak (Hrv) 6-3, 6-3