Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u polufinale parova na ATP turniru iz serije “masters 1000” u Rimu, oni su u četvrtfinalu svladali treće nositelje Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja sa 6-4, 6-4 nakon sat i 21 minute igre.

Paviću i Arevalu je za pobjedu doboljan bio po jedan “break” u svakom setu iako su ukupno osigurali čak 12 prilika za oduzimanje servisa suparnicima. Oba “breaka” napravili su kada je servirao 40-godišnji Ram, prvoga kod rezultata 3-3 u prvom setu, a drugog u prvoj igri drugog seta kada je i Amerikanac uvelike pomogao s dvije dvostruke servis pogreške od kojih je druga bila u odlučujućem poenu.

S druge strane, hrvatsko-salvadorska kombinacija bila je suočena s ukupno tri “break-lopte”, sve tri u gemovima kada su servirali za set, odnosno meč. Jednom su osojili odlučujućuji poen za prvi set, dok je kod servisa za meč nakon 30-40 Pavić odigrao dva sjajna poena za okončanje susreta.

Pavić i Arevalo će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta u kojem će igrati još jedan hrvatski predstavnik, Nikola Mektić koji će s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom za suparnike imati Talijane Simonea Boellija i Andreu Vavassorija.