ATP Los Cabos: Poraz Karlovića u prvom kolu

21. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sport ATP Los Cabos: Poraz Karlovića u prvom kolu


Hrvatski 42-godišnji veteran Ivo Karlović (ATP – 200.) nije uspio izboriti plasman u drugo kolo ATP turnira u meksičkom Los Cabosu, gdje ga je u meču prvog kola svladao peti nositelj Australac Jordan Thompson (ATP – 63.) sa 6-4, 7-5 za 93 minute.

Karlović je u prvom setu izgubio servis u devetom gemu, a u nakon što je odmah vratio ‘break’ zaostatka iz prvog gema drugog seta, hrvatski tenisač je dopustio 27-godišnjem Australcu da mu i u 11. gemu oduzme gem na početnom udarcu. Thompson je kod servisa za pobjedu spasio jednu Karlovićevu priliku za ‘break’ te iskoristio prvu meč-loptu.

Hrvatski tenisač je zabio 11 asova i realizirao 70% poena nakon pogođenog prvog servisa, što je bilo premalo protiv Australca koji je u Meksiko stigao nakon što se prošlog tjedna probio do polufinala ATP turnira u Newportu. U izjednačenom meču presudila je iskorištenost prilika za ‘break’. Thompson je iskoristio tri od četiri, a Karlović jednu od četiri.

Karlović je turnir ušao s pozivnicom organizatora, koju je dobio kao prvi pobjednik ovog tunira čije je prvo izdanje odigrano 2016.

ATP Los Cabos – 1. kolo

Emilio Gomez (Ekv) – Nicolas Meija (Kol) 6-4, 6-1

Jordan Thompson (Aus/5) – IVO KARLOVIĆ (HRV) 6-4, 7-5

Ernesto Escobar (SAD) – Mackenzie McDonald (SAD/8) 6-3, 6-4

Ilja Marčenko (Ukr) – Peter Gojowczyk (Njem) 6-3, 6-2

Yasutaka Uchiyama (Jap) – Alexander Sarkissian (SAD) 5-7, 6-0, 6-4

Elias Ymer (Šve) – Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-1

(Hina)

Facebook Comments