Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su finale na londonskom ATP 500 turniru koji se igra na travnatoj podlozi Queen’s Cluba. U dramatičnom meču hrvatska kombinacija bila je bolja od Amerikanaca Taylora Fritza i Tommyja Paula.

Mektić i Pavić slavili su preokretom 5-7, 6-2, 10-8, a u finalnom će dvoboju igrati protiv pobjednika meča Glasspool i Heliovaara te Bopanne i Shapovalova.

U prvom setu američki tenisači su do jedinog breaka došli kod vodstva 6-5 kada je hrvatska kombinacija servirala za ostanak u prvom setu, ali u tome nije uspjela.

U drugoj dionici Fritz i Paul su poveli 2-1 i nakon toga nestali s terena. Mektić i Pavić su nanizali pet gemova, dobili taj set 6-2 i osigurali igranje odlučujućeg trećeg seta.

U ključnom tie-breaku vodila se ravnopravna borba do 5-5 kada su Mektić i Pavić napravili mini niz i pobjegli na 7-5. Amerikanci su se vratili, ali drugi minimalni bijeg za 9-7 bio je ključan i hrvatski tenisači time su osigurali finale.

Mektić i Pavić time su izborili svoje peto finale u 2022. godini, a osvajali su turnire u Rimu i Ženevi.

Recimo i kako je Mati Paviću ovo bila sedma pobjeda u nizu budući je prošli tjedan osvojio naslov na ATP turniru u Stuttgartu igrajući s Poljakom Hubertom Hurkaczom.