Hrvatski tenisač Marin Čilić , koji se nakon duge pauze vratio na teniske terene, zaustavljen je u utorak u prvom kolu teniskog ATP turnira u Hong Kongu, bolji od njega je sa 3-6, 7-6(4), 7-6(9) bio Nijemac Jan-Lennard Struff (ATP-25.), a poraz u prvom kolu je doživio i Borna Gojo.

U meču koji je trajao tri sata i devet minuta Čilić je servirao 20 aseva, ali i napravio 12 dvostrukih grešaka. Struff je servirao 11 aseva. Čilić je četiri puta uzeo servis suparniku, a svoj je izgubio tri puta.

Nakon što je lako dobio prvi set, u drugom se činilo da će Čilić, koji je trenutačno na 674. mjestu na ATP ljestvici, uspješno privesti meč u svoju korist. Vodio je 5-2, ali tada je kontrolu nad igrom preuzeo Nijemac koji je dobio tri gema zaredom i, nakon što je Čilić propustio pet meč lopti, izjednačio na 5-5. Svaki je tenisač nakon toga dobio svoj servis i set je otišao u tie break u kojem je bolji bio Struff.

U trećem je setu svaki tenisač izgubio svoj servis i kod rezultata 6-6 Čilić je opet propustio tri meč lopte pa je i taj set otišao u tie break u kojem je opet njemački tenisač bio bolji.

Ovo je bio njihov peti međusobni susret i treća pobjeda njemačkog tenisača.

Goju (ATP-72.) je u prvom kolu zaustavio Francuz Arthur Fils (ATP-36.) sa 6-3, 4-6, 6-1 nakon sat i 50 minuta igre.

Gojo je servirao osam aseva, ali je izgubio četiri svoja servisa, a suparniku ga je uzeo samo jednom. Ovo je bio njihov prvi međusobni susret.