Indijski tenisač Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden posljednji su par koji je izborio plasman u polufinale ATP Finala u Torinu, a to su ostvarili pobijedivši Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-4, 7-6 (5) u meču 3. kola Crvene skupine.

Za 43-godišnjeg Bopannu ovo je treće polufinale na završnom ATP turniru u sezoni. U oba prethodna navrata je došao i do finala, ali ne i do naslova: 2012. u kombinaciji sa sunarodnjakom Maheshom Bhupathijem te 2015. u paru s Rumunjom Florinom Mergeom.

Zahvaljujući svom osam godina starijem partneru Matthew Ebden prvi put nastupa na ATP Finalu. Indijsko-australska kombinacija je današnjom pobjedom ostala i u igri za “broj 1” na kraju sezone. Trenutačno su na mjestu najboljeg para u ovoj sezoni još uvijek Ivan Dodig i Austin Krajicek, ali su završili natjecanje na trećem mjestu u skupini i time otvorili vrata drugim parovima da ih prestignu.

Bopanni i Ebdenu je za to potreban plasman u finale, a u polufinalu će im suparnici biti španjolsko-argentinski par Marcel Granollers i Horacio Zeballos, koji bi također mogli prestići Dodiga i Krajiceka, ako turnir završe kao pobjednici.

Meksikanac Santiago Gonzalez i Francuz Edouard Roger-Vasselin također imaju priliku za “broj 1” osvajanjem naslova. Jedini koji ne mogu prestići Dodiga i Krajiceka, a još su u igri za trofej, su branitelji naslova, Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury koji će u polufinalu igrati protiv Gonzaleza i Roger-Vasselina.