Atletski klub Sveti Vid osnovan je 2012.godine te okuplja djecu, mladež i ostale zaljubljenike u stadionsku atletiku.

“Kroz godine postojanja postupno razvija sve discipline atletike, od trkačkih, skakačkih, do bacačkih. Kroz Klub je prošlo mnogo djece i mladih, neki su se zadržali više, neki manje, no u svakom slučaju Klub je iznjedrio mnogo prvaka Hrvatske, pojedinačnih i ekipnih, te desetak reprezentativaca koji su sudjelovali i osvajali odličja na međunarodnim mitinzima i natjecanjima”, poručio je predsjednik AK Sveti Vid Vrbovec Marijo Dautanec.

Atletski skakački miting Salix sub astra ove godine se održava u srijedu, 16. lipnja po 3. put (s obzirom da je prošle godine bio otkazan zbog pandemije covid-19), na Trgu Petra Zrinskog, s početkom u 16 sati.

Prijavljeno je 47 natjecatelja u disciplinama skok s motkom (žene i muškarci) i skok u dalj (žene i muškarci).

skok s motkom

Među njima javnosti je najzvučnije ime motkaša Ivana Horvata, državnog rekordera i hrvatskog reprezentativca (NR 5,71m), ali ne treba zanemariti ni ostale hrabre atletičare i atletičarke koji su, u ovim nezahvalnim vremenima kad su morali trenirati pod posebnim uvjetima, željni uspjeha i što boljih osobnih rezultata.

Među njima je i Vrbovčanka Greta Dautanec (19), koja je još daleko od vrhunskih rezultata, ali svojom upornošću i ustrajnošću nastoji korak po korak (centimetar po centimetar) popravljati svoj najbolji rezultat u skoku s motkom, koji trenutno iznosi 3,00m.

Svi koji bi se željeli okušati u jednoj od mnogobrojnih atletskih disciplina, neka se jave u Atletski klub Sveti Vid Vrbovec ([email protected]), jer atletika je ipak kraljica sportova.