ATLETIKA – ŽUPANIJSKI POLUMARATON KRIŽEVCI-KALNIK-KTC Na Praznik rada trčat će se deseti puta od Križevaca do Kalnika

26. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sport ATLETIKA – ŽUPANIJSKI POLUMARATON KRIŽEVCI-KALNIK-KTC Na Praznik rada trčat će se deseti puta od Križevaca do Kalnika

Prošlogodišnji pobjednici s kalničkim načelnikom Mladenom Kešerom


Stotinu atletičara i atletičarki, poglavito amatera, ali i profesionalaca prijavilo se do jutros za nastup na 10. Županijskom polumaratonu Križevci-Kalnik-KTC koji se tradicionalno trči na Praznik rada, 1. svibnja u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Križevaca i Atletskog kluba Križevci i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik.

Duljina dugoprugaške dionice je 18,5 kilometara s usponom i ciljem podno Planinarskog doma na Kalniku. Rekordi utrke postavljeni su prošle godine, kod atletičara je rekorder Cherutich Nelson Kipkogei iz Kenije (1:00,55), a kod atletičarki Zita Kacser iz Mađarske (1:11,26). Općina Kalnik dodatno stimulira možebitni novi rekord sa po 1.200 kuna u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednicima će pripasti, također, po 1.200 kuna, a najbrži hrvatski predstavnici bit će nagrađeni sa po 800 kuna. Za drugo mjesto u utrci predviđena je nagrada od 900 kuna, treće mjesto 600 kuna i četvrto mjesto 300 kuna, dočim je kod hrvatskih predstavnika za drugo mjesto nagrada 500 kuna, treće mjesto 300 kuna i za poredak od četvrtog do desetog mjesta 200 kuna.

Među prijavljenim natjecateljima je i Mađar Tamas Nagy koji je tri puta pobijedio u prethodnim utrkama. Dosadašnji pobjednici bili su još Slavko Petrović, Zoran Žilić, Drago Paripović, Lajos Berec, Wycliffe Biwott Kipkorir i Cherutich Nelson Kipkogei, a kod atletičarki Lisa Christina Stublić (dva puta), Zita Kacser (dva puta), Tunde Szabo (tri puta), Ana Kresojević i Christine Oigo Moraa. Start utrke je u srijedu u 10 sati sa Strossmayerova trga u Križevcima. Prijavljeno je 98 atletičara i atletičarki iz Hrvatske te po jedan iz Slovenije i Mađarske.

Maurizio Novosel/ prigorski.hr

Facebook Comments