ATLETIKA Veronika Drljačić trči na 70. Hanžekovićevom memorijalu

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sport ATLETIKA Veronika Drljačić trči na 70. Hanžekovićevom memorijalu


Križevačka atletičarka Veronika Drljačić (18) nastupit će danas u nacionalnoj utrci na 400 metara u sklopu 70. Hanžekovićevog memorijala u Zagrebu.

Utrka je na programu u 17.50. Ona se s juniorskom reprezentacijom Hrvatske noćas vratila iz Istanbula gdje je održano juniorsko prvenstvo Balkana. Bila je najuspješnija hrvatska reprezentativka s dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom u štafeti 4 x 400 metara. Postala je juniorskom prvakinjom Balkana na 200 i 400 metara.

U nacionalnoj utrci na 800 metara u Zagrebu će danas trčati i članica AK Virovitica, Paula Rakijašić koja je svojedobno trčala za AK Križevci. Njezin trener je Siniša Špiranec, nekadašnji vrsni srednjoprugaš u križevačkom klubu. On je pet puta trčao na mitingu, a 1995. godine odlično je odradio ulogu “zeca” za svog klupskog prijatelja Branka Zorka koji je tada pobijedio.

Pet puta je trčao, a danas će ondje prvi puta biti u trenerskoj ulozi.Pauli je to prvi nastup na poznatom zagrebačkom mitingu. Utrka na 800 metara počinje u 19.36 sati.

mn/prigorski.hr