ATLETIKA Veronika Drljačić najuspješnija juniorka prvenstava Balkana u povijesti

16. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci ATLETIKA Veronika Drljačić najuspješnija juniorka prvenstava Balkana u povijesti

Foto: Turska atletska federacija


Najuspješnija juniorka Balkana, križevačka i hrvatska kraljica sportova može biti ponosna na svoju atletsku princezu, osamnaestogodišnju Veroniku Drljačić, članicu AK Križevci i reprezentativku.

Na nedavnom juniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu, svojoj je zbirci medalja pridodala još tri, zlatne kolajne na 200 i 400 metara i srebrnu u štafeti 4 puta 400 metara.

Bila je najuspješnija natjecateljica prvenstva i, naravno, u hrvatskoj vrsti koja se ondje okitila s ukupno 13 odličja, šest zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu kolajnu. Zanimljiv je, uz to, javno objavljen podatak da je Veronika Drljačić najuspješnija juniorka prvenstava Balkana u povijesti s osvojenih čak 11 medalja na otvorenom i u dvorani.

veronika drljačić (4)

– Na svakom je prvenstvu Balkana osvojila medalju, još od mlađejuniorskih dana. Lani je bila treća na 200, druga na 400 i prva sa štafetom 4 puta 400 metara. U svojem posljednjem nastupu, kao juniorka, dvostruka je prvakinja Balkana i viceprvakinja sa štafetom. Ima i istrčanu normu za dogodišnje mlađeseniorsko prvenstvo Europe u Norveškoj. Treba ju samo potvrditi – rekao nam je njezin trener i izbornik hrvatske juniorske nacionalne vrste prof. Dragutin Palčić.

veronika drljačić (1)

Ove je godine na hrvatskim prvenstvima dominirala u svojim disciplinama, 200 i 400 metara. Dvostruka je juniorska, mlađeseniorska i seniorska prvakinja države. Trebala je, podsjećamo, trčati i na odgođenom svjetskom prvenstvu u Keniji. Brza djevojka iz Velikog Ravna, miss atletike.

veronika drljačić (3) veronika drljačić (2)

Maurizio Novosel/prigorski.hr