Poznata križevačka atletičarka Veronika Drljačić (20) postavila je danas dva osobna rekorda na Otvorenom prvenstvu Zagreba u dvorani. Prvo je poslijepodne u finalu utrke na 60 metara istrčala svoje najbolje postignuće, 7,63 sekunde i osvojila drugo mjesto, a još vrijedniji rezultat ostvarila je u svojoj disciplini 200 metara pobijedivši s rezultatom 24,42 sekunde.

veronika drljacic

Postignuće na 60 metara donijelo joj je 1010, a na 200 metara 1045 bodova. Veronika je u odličnoj formi uoči predstojećeg dvoranskog prvenstva Hrvatske, 29. siječnja u Zagrebu. Od atletičarki AK Križevci danas su još nastupile Ida Šimunčić, Anamaria Gudić, Eva Vita Pofek i Tara Večenaj. Ida Šimunčić (25), višestruka hrvatska prvakinja na 400 metara s preponama, osvojila je drugo mjesto u utrci na 600 metara, a u svojoj kvalifikacijskoj skupini uvjerljivo je pobijedila u solo utrci. Odličan trening za Idu, s obzirom da njezine prave discipline nema u dvoranskom programu.

Na 600 metara ukupno je osma bila mlađa juniorka Anamaria Gudić (15), a izvan konkurencije nastupila je kadetkinja Eva Vita Pofek (13). U utrci na 1000 metara sedmo mjesto osvojila je Tara Večenaj (18). Svima je to bilo prvo službeno dvoransko natjecanje u ovoj godini, osim Anamariji Gudić koja je nedavno trčala 800 metara na Otvorenom prvenstvu Beograda gdje joj je norma za mlađejuniorsko prvenstvo Hrvatske „pobjegla“ za manje od pola sekunde.

Dodajmo tomu da je Križevčanin Emanuel Evačić, član AK Sportske igre mladih, osvojio treće mjesto u utrci na 3000 metara s osobnim rekordom, 8:45,91, a Marko Dimitrijević iz AK Dinamo-Zrinjevac drugo mjesto u hodanju na 3000 metara.

Maurizio Novosel za Prigorski.hr
Fotografije ustupila Veronika Drljačić