ATLETIKA – Križevčanka Marcela Gudić pobijedila u Ćupriji u utrci na 1500 metara

29. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Križevci ATLETIKA – Križevčanka Marcela Gudić pobijedila u Ćupriji u utrci na 1500 metara


Darovita križevačka srednjoprugašica Marcela Gudić (18) pobijedila je u subotu na atletskom mitingu u Ćupriji u utrci na 1500 metara s vrijednim postignućem 4 minute i 34 sekunde.

Ona je iznimno napredovala ove godine i osjetno poboljšala postignuća na 800 i 1500 metara, a nedavno je u Novom Mestu postavila osobni rekord na 1500 metara, 4:32,19. U Ćupriji je taktički znalački trčala i zasluženo osvojila zlatnu kolajnu i pokal koji joj je uručila proslavljena atletičarka Snežana Pajkić, nekadašnja europska prvakinja u toj disciplini u Splitu 1990. godine.

U Ćupriji je. inače, danas svečano otvoren atletski stadion Aleksandar Aco Petrović koji nosi ime po legendarnom atletskom treneru, a održan je 1. atletski Memorijal Vera Nikolić u spomen na nedavno preminulu nekadašnju svjetsku rekorderku na 800 metara koja je trčala za AK Moravu Ćuprija i poslije za AK Dinamo Zagreb. Atletskom mitingu i otvorenju stadiona nazočila je i obitelj legendarne Vere Nikolić.

U službenom protokolu otvaranja atletskog stadiona u Ćupriji bili su i Križevčani, izvršni direktor AK Križevci Tihomir Gudić i proslavljeni olimpijac Branko Zorko.

marcela1 marcela2 marcela3

Maurizio Novosel za Prigorski.hr