ATLETIKA – Križevačke reprezentativke Marcela, Ida i Veronika

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Križevci ATLETIKA – Križevačke reprezentativke Marcela, Ida i Veronika


Najpoznatije križevačke atletičarke, reprezentativke i prvakinje, Veronika Drljačić, Marcela Gudić i Ida Šimunčić bit će, zacijelo, i u 2022. godini u središtu pozornosti jer su pred njima brojna domaća i međunarodna natjecanja i novi sportski izazovi.

Njihova postignuća u prošloj godini vrednovana su i od strane krovne organizacije. Naime, Izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza donio je odluku o usvajanju dokumenta selekcije, natjecanja i kandidati HAS-a za 2022. godinu i sukladno rezultatima u 2021. godini i Križevčanke su raspoređene u dvije selekcijske skupine.

Osamnaestogodišnja Marcela Gudić uvrštena je na popis evidentnih kandidatkinja za svjetsko prvenstvo Razvojne skupine Hrvatskog atletskog saveza temeljem rezultata u 2021. godini na 800 metara. Ona je lani istrčala normu (koju treba potvrditi) za ovogodišnje svjetsko juniorsko prvenstvo u Kolumbiji. Postupno se oporavlja od ozljede zbog koje je propustila Europsko prvenstvo u krosu u Dublinu.

Predviđen je iznos od 8 tisuća kuna za evidentne kandidate Razvojnog programa Hrvatskog olimpijskog odbora. Višestruke prvakinje Hrvatske Ida Šimunčić (25), 400 metara prepone, i Veronika Drljačić (20), 200 i 400 metara, nalaze se na popisu Reprezentacijske selekcije. One su na popisu B Reprezentacijske selekcije na osnovu postignuća bodovanih od 1050 do 1099 bodova i za njih je predviđeno 6 tisuća kuna.

Hrvatski atletski savez izvijestio je da su predviđeni iznosi namijenjeni pripremama, a do pet posto iznosa moći će se potrošiti za sportsku suplementaciju uz verifikaciju od strane nutricionista HOO. U sredstva atletičara računa se i trošak trenera. Uporaba sredstava mora biti sukladno uputama o financijskoj realizaciji programa koje su definirane od strane HOO. Inače, skupina križevačkih atletičarki i atletičara pripremat će se za predstojeća natjecanja od 3. do 9. siječnja u Makarskoj.

Maurizio Novosel