U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održan je svečani program 61. izbora sportaša godine u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Najboljom sportašicom po drugi puta proglašena je atletičarka Jana Koščak, koja se lani okitila s nekoliko naslova državne prvakinje, a i vlasnica je novih hrvatskih, europskih i svjetskih rekorda u kategorijama mlađih juniorki, juniorki i seniorki. Jana je samo državne rekorde lani popravljala čak 14 puta i to u sedam različitih disciplina. Ova svestrana sportašica s pravom se smatra jednom od najvećih nada hrvatske atletike.

“Prošla sezona je bila najbolja do sada. Nadala sam se ovoj nagradi i uvijek mi je čast dobiti je. Biti proglašen najboljim u svome gradu velika je čast jer Varaždin je zaista grad sporta i ima jako dobru konkurenciju i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Naravno da mi je čast predstavljati Varaždin kao grad na svakom natjecanju. Dodjela nagrade za najbolju sportašicu samo je potvrda svih mojih uspjeha”, rekla je Koščak.

Najbolji sportaš za 2023. godinu je karatist Enes Garibović, iza kojeg je naslov prvaka Hrvatske u borbama do 84 kilograma, ali i zlatna medalja s prestižnog Top Ten turnira za osvajače europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Tu je i čitav niz drugih velikih rezultata koji su Gariboviću osigurali već devetu titulu najboljeg varaždinskog sportaša zaredom.

“Protekla 2023. godina je bila vrlo uspješna. Zadovoljan sam, no moglo se i bolje jer mi u kolekciji nedostaje svjetska medalja. Konkurencija u našem gradu zaista je velika s obzirom na to da i drugi sportaši ostvaruju kvalitetne rezultate. Titula najboljeg sportaša mi godi, dodatno me motivira i daje mi samopouzdanje da i dalje grizem i budem ustrajan u tome što radim. Iako ide pojedincu, nagrada zapravo pripada cijelom kolektivu, mom matičnom klubu, treneru i ocu Esadu, kao i kolegama iz reprezentacije i Hrvatskom karate savezu”, poručio je Garibović.

Najboljom muškom ekipom proglašen je Atletski klub Varaždin, dok je najbolja ženske ekipa Stolnoteniski klub Varaždin.Dobitnicima nagrada i priznanja čestitao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habjan.