Gradski vijećnik Ivica Švagelj (HDS), na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, spomenuo je problem radova na sanaciji cesta nakon projekta aglomeracije.

“Kada građani mogu očekivati da će Grad krenuti s radovima i sanacijom cesta, osobito u pojedinim naseljima koja su postala neprohodna za automobile?”, upitao je vijećnik Švagelj.

gradsko-vijece-studeni-2022-16

Pitanje sanacije ulica nakon aglomeracije zanimalo je i vijećnika Marka Vrbanca.

“Zanima me mogu li vijećnici dobiti neki terminski plan, pošto znamo da projekt završava 2023. godine. Željeli bismo znati kada će se pojedine ulice asfaltirati”, kazao je vijećnik Vrbanec, koji je također upitao i jesu li djelatnicima u gradskom vrtiću podignute plaće, s obzirom na rast cijene vrtića.

gradsko-vijece-studeni-2022-21

Odgovor vijećnicima dao je gradonačelnik Mario Rajn.

“Završni sloj nakon provedenih radova ide nakon što su radovi ispravno napravljeni. Na puno dionica postoje izrazite zamjerke. Situacija je jako frustrirajuća, imamo velik problem sa kvalitetom radova. Asfaltiranje se ne dopušta dok ono što je pod zemljom ne bude izvedeno u skladu s pravilima struke i normama. Terminski plan sanacije ulica možete dobiti, to su dokumenti koje ćete dobiti nakon današnje sjednice, a svi skupa možemo izvođače radova držati za riječ”, zaključio je gradonačelnik.

gradsko-vijece-studeni-2022-24

Na pitanje vijećnika Vrbanca odgovor je dala i ravnateljica Dječjeg vrtića u Križevcima, Nataša Batković.

“Cijena vrtića se prvenstveno dizala jer su rasle cijene režija i namirnica. Što se tiče plaća zaposlenika, ja se iskreno nadam da svi dolaze sretni i zadovoljni na posao obzirom na nedavni rast osnovica plaća djelatnicima u državnim službama”, kazala je ravnateljica.

gradsko-vijece-studeni-2022-25

Pitanje je postavio i gradski vijećnik Dejan Pernjak (SDP).

“Stanovnike Varaždinske ulice zanima postoji li mogućnost izgradnje nogostupa u toj ulici, budući da tamo predstavljaju problem kamioni koji jure, a djeca svakodnevno putuju na autobusnu stanicu”, objasnio je Pernjak.

gradsko-vijece-studeni-2022-30

“Postoji mogućnost, iako trenutno ništa nije isprojektirano. Trenutno moramo odraditi ono što je predviđeno proračunom za sljedeću godinu, a to je nogostup kroz Zagorsku. Mi smo spremni odraditi projektnu dokumentaciju, a Hrvatske ceste to moraju uvrstiti u svoj plan investicija”, odgovorio je gradonačelnik.