ASFALTIRANJE CESTA I PRIJEVOZ UČENIKA Jadranka Stručić (HDS) postavila nekoliko pitanja Mariju Rajnu

15. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti ASFALTIRANJE CESTA I PRIJEVOZ UČENIKA Jadranka Stručić (HDS) postavila nekoliko pitanja Mariju Rajnu


Na rujanskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca pod aktualnim satom za riječ se javila vijećnica HDS-a Jadranka Stručić.

-Hoće li se asfaltirati cesta između Povelića i Zrinskog Topolovca i između Većeslavca do Zrinskog Topolovca te hoće li djeca imati prijevoz do škole iz Mladina i Kosovca?-upitala je vijećnica gradonačelnika.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je Povelić-Zrinski Topolovac županijska cesta. -Iskazali smo interes i spremnost da potpomognemo ulaganje. Problem nastaje nakon mosta gdje prestaje nadležnost Koprivničko-križevačke županije, a sa strane Bjelovarsko-bilogorske županije preostalo bi još 900 metara da se spoji cesta prem Zrinskom Topolovcu. U ovom trenutku su nam spomenuli da su spremni surađivati u nekim drugim pravcima, u ovom slučaju ne! Nadam se da će se to promijeniti jer je to važan pravac za cijeli kraj – rekao je Rajn i osvrnuo se na cestu Povelić-Većeslavec.

rajn

-To je dio koji spaja dva prigradska naselja, a rekli smo da ćemo po priritetima omogućiti asfalt do obiteljskih kuća. – Tamo rubno postoji jedna obiteljska kuća koja se tiče naselja Povelić i do tamo ćemo u dogledno vrijeme asfaltirati. Cjelokupna dionica dugačka je gotovo tri kilometra i nakon što sve kuće dobe asfalt možemo razgovarati o tim spojnim cestama – kazao je Rajn i osvrnuo se na prijevoz učenka iz Mladina i Kosovca.

-U procesu smo aneksiranja ugovora s Čazmatransom i od 1. studenoga bi trebao krenuti- rekao je Rajn.

prigorski.hr