Nakon New Yorka i Pariza interaktivna mobilna aplikacija koja promiče hrvatsku književnost Hrvatski zvukopis realizirana je i na ulicama Londona.

Putem te besplatne aplikacije interakcijom slušatelja u javnom prostoru mogu se poslušati kratke priče suvremenih hrvatskih autora i isječci iz djela starije hrvatske književnosti

Hrvatski zvukopis sadrži neobjavljene suvremene kratke priče hrvatskih autora i odlomke iz poznatih djela starije hrvatske književnosti, u interpretaciji hrvatskih glumaca čije glasove prati glazba i zvučni dizajn.

Korisnik preuzima mobilnu aplikaciju iz Google Play ili Apple trgovine na svoj telefon, a priče su interpretirane na hrvatskom i engleskom jeziku, čime se povećava vidljivost  hrvatskih autora i njihovih djela izvan Hrvatske.

Aplikacija sada ima 90 kratkih priča, čije su teme moderne, urbane, ali poetične i delikatne te svjedoče vremenu u kojem su nastale. Najprije je bila postavljena u javnom prostoru Zagreba i Splita, prošle godine i u New Yorku, kao prvoj urbanoj sredini gdje žive Hrvati izvan Hrvatske, potom u Parizu, a od rujna i u  Londonu, podsjeća se u priopćenju umjetničke organizacije Yelo, koja stoji iza projekta.

Multimedijalna umjetnica i autorica projekta Jelena Remetin, hrvatska glumica i jedna od interpretatorica kratkih priča hrvatskih autora  Nataša Janjić Medančić i producentica predstavile su u studenom projekt u Veleposlanstvu RH u Londonu Andrea Remetin.

Aktivaciju i promociju mobilne aplikacije izvan RH podržalo je Ministarstvo kulture i medija, Središnji ured za Hrvate izvan RH i Turistička zajednica grada Zagreba.