Potpredsjednik Vlade Ivan Anušić komentirao je u srijedu sastanak oko imenovanja šefa SOA-e na Pantovčaku, rekavši da mu je nazočilo šest sudionika, dva njegova savjetnika mogu sve potvrditi, te da je s predsjednikom države dogovoreno oko imenovanja Daniela Markića za ravnatelja SOA-e.

“Ovo je zadnji put da ću to ponoviti i neću više odgovarati na ta pitanja što se tiče sastanka na Pantovčaku. Na tom sastanku bilo je šest ljudi, dva moja savjetnika koja mogu potvrditi priču. Nemam se što očitovati na izjave Orsata Miljenića, ja znam s kim sam razgovarao, razgovarao sam s predsjednikom države i znam što sam dogovorio, što sam komunicirao i ako to treba potvrđivati stotinu puta, onda više nema smisla”, rekao je Anušić u izjavi novinarima.

Škola tog sastanka mu je, kaže, bila da više neće razgovarati ‘na riječ’.

“Ono što mi je bila škola sa sastanka jest da neću više razgovarati na riječ nego ćemo imati zapisničara, imat ćemo promemoriju koju ćemo nakon sastanka potpisivati i onda s tom promemorijom ići dalje, jer ovako očito nema smisla”, poručio je Anušić.

Novinarima je rekao i da se oko šefu SOA-e obrate ministru branitelja Tomi Medvedu, koji je, kaže, zadužen za to pitanje.

Najnovije nesuglasice na relaciji Pantovčak- Banski dvori izbile su kada je Milanović predložio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da imenuju Markića za v.d. ravnatelja SOA-e, na što mu je premijer odgovorio da ostaje pri svom stavu te mu je predložio Markića kao trajno rješenje na toj poziciji. Kako na sastanku na Pantovčaku s ministrom Anušićem nije postignut dogovor oko oko Danijela Markića na čelu SOA-e potvrdio je sinoć predstojnik predsjednikova ureda Orsat Miljenić. “Na sastanku bilo je nas šestero i nitko nije čuo da je postignut ikakav dogovor. Predsjedniku je Anušić iznio prijedlog za gospodina Markića i predsjednik je rekao to je jedna stvar o kojoj tek treba razgovarati. Ako je to za nekoga dogovor, onda mi nije jasno o čemu ta osoba govori”, rekao je Miljenić sinoć.