Hrvatski paratrijatlonac, 28-godišnji Antonio Franko, član Triatlon kluba Rival iz Rijeke, postao je prvi hrvatski paratriatlonac koji će nastupiti na POI u Tokiju ostvarivši tako povijesni uspjeh za hrvatski parasport.

Do tog uspjeha Antonio Franko došao je plasmanom među ponajboljih devet paratriatlonaca svijeta kategorije PTS4 koji će nastupiti na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju. Paratriatlonci Frankove kategorije moraju što brže isplivati 750m, odvoziti Bicikal 20km i istrčati sa sportskom protezom 5 km.

“Nakon sedam godina priprema, teških treninga i odricanja izborio sam Tokio. Kada sam prošli tjedan i teoretski potvrdio odlazak na paraolimpijske igre osjetio sam ogromno olakšanje i sreću. Kako su ovo moje prve paraolimpijske igre, želja i motiv za treningom su nikad veći. Želim se u Tokiju pokazati u čim boljem izdanju te ispuniti svoja očekivanja, tim više i što sam prvi paratriatlonac u povijesti koji će nastupiti za Hrvatsku na POI u paratriatlonu”, rekao je Antonio Franko. (Hina)