Uputili smo se prema Ogulinu kako bi posjetili malu pizzeriju, jednu od najboljih u Hrvatskoj, na adresi Ivana Gorana Kovačića 10, koja nudi odlične pizze. Razgovarali smo s vlasnikom Josipom Stipetićem koji nam je otkrio kako je sve krenulo i zašto su postali poznati po cijeloj Lijepoj našoj.

Što smatrate ključem uspjeha pizzerije Antica?

Samo rad, red i disciplina.

Po čemu je vaša pizza drugačija od drugih pizza?

Trudimo se napraviti što bolje tijesto. Isključivo moraju biti svježe namirnice, originalne i kvalitetne. Mislim da je to ključ uspjeha u poslovanju.

Slovite kao jedna od najuspješniji pizzerija u Hrvatskoj. Brojni poznati ovdje su kušali vašu pizzu i odlazili su sa širokom osmijehom. Kako ste započeli ovu priču i što vas je inspiriralo da otvorite pizzeriju u Ogulinu?

Želja mi je bila otvoriti pizzeriju još prije 20 godina. Spletom okolnosti tada nisam. Vjetar u leđa mi je dala korona. Tad sam počeo raditi i od tad je počelo sve uzlaznom putanjom. Sad smo stali na noge, radimo odlično. Zadovoljni smo, ljudi su zadovoljni. Dolaze iz svih dijelova Hrvatske pa i šire probati pizzu. Svi govore o nama najbolje i svi govore da su nam najbolje pizze koje su jeli u životu.

Dsc 2408

 

Kako održavate visoke standarde kvalitete hrane i usluge?

Ističemo se po super kvaliteti i super svježim namirnicama te po našem tijestu koje sam usavršio. Smatram da je jedan od boljih tijesta koje radimo u Hrvatskoj. Ne spuštamo kriterije u odnosu na gužvu i popularnost. Brinemo se da što više težimo super kvaliteti i zbog toga moraju ljudi malo duže čekati. To nam je jedina mana. Iako ljudi znaju čekati po sat vremena, na kraju zadovoljni odlaze kući.

Išli ste čak u Italiju, recept od tijesta je iz Napulja, proveli ste tamo neko vrijeme i usavršavali se. Kako je došlo do ideje da odete u Napulj?

20 godina već maštam o toj pizzeriji. Na početku je bilo puno čitanja, učenja tako da sam došao i do kontakata nekih ljudi u Napulju i tako je to krenulo. Malo razgovorom, malo posjetom, malo edukacijom i počeli smo sami. Nešto sam dodao svoje da budemo autentični i tako je krenula priča.

Koji su bili najveći izazovi s kojima ste se suočili tijekom razvoja poslovanja?

Početci su bili teški, nitko nije vjerovao u mene. Svi su me gledali s nekim podsmjehom. Imamo dvije pizzerije u gradu i ljudi su smatrali da još jedna na mali broj stanovnika bi bila previše. Ustrajao sam u tome i htio sam donijeti ljudima nešto novo i kvalitetno, neku drugačiju pizzu koju Ogulin nije vidio, nije ni čuo za nju i tako sam krenuo s teškom borbom. Radili smo sve po pravilima struke. Moj san je bio otvoriti pizzeriju, uspio sam u tome. Savjetujem mladima da otvaraju, rade, neka se bore za svoj život i svi će uspjet.

Dsc 2410

Koliko je važan tim u postizanju uspjeha i kako birate ljude koji rade s vama?

Izuzetno je važan tim. Svima želim dati šansu da probaju, da vide, mlade naučiti ono što ne znaju. Ne tražim ljude koji imaju iskustva. Tko je ozbiljan radnik taj će naučiti i pitati. Novim ljudima sve pokazujem ideje, sve tehnologije i ako je čovjek za raditi ima posao za mene. Svi moji radnici rade sa mnom već dugo. Tim je najbitniji u poslovanju.

Imate li planove za širenje poslovanja? Možda otvaranje novih lokacija?

Dobivao sam ponude iz raznih dijelova Hrvatske za otvaranje još lokala. Želim biti autentičan i ne želim otvaranje drugih lokala. Želim ponuditi u našem Ogulinu pravu originalnu pizzu i da smo prepoznatljivi po Ogulinu, po Antici, po pizzi. Odbio sam sve ponude koje su do sada stizale. Za nikakve novce na svijetu ne bi radili franšizu jer želimo biti originalni. Ljudi se vraćaju jer vide originalnost u nama i ne želimo to mijenjati. Sve pozivam da dođete u Pizzeriju Antica u Ogulinu i probate najbolju pizzu u Hrvatskoj.

Pizzerija Antica otvorena je od utorka do petka od 8 do 23 sata, subotom i nedjeljom od 10 do 23 sata, a ponedjeljkom ne rade.

Dsc 2399 Dsc 2400 Dsc 2401 Dsc 2402 Dsc 2396 Dsc 2397 Dsc 2403 Dsc 2404 Dsc 2405 Dsc 2410 Dsc 2411 Dsc 2407