Adventski vijenac postavlja se na stol u vrijeme došašća kao simbol iščekivanja Božića. Svake nedjelje u došašću pali se po jedna svijeća, a četiri zapaljene svijeće na adventskom vijencu označavaju posljednju nedjelju došašća.

Adventski vijenac čine dva temeljna simbola – krug i svijeće, odnosno svjetlo i tumači se kao znak Božje vjernosti zadanim obećanjima.

Adventske svijeće prema jednoj tradiciji tumače da je prva svijeća nazvana prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja svijeća anđela. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića.

Advent nam se bliži 

Trgovina Anitatekstil nalazi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 3 u Križevcima, a vlasnica Anita Lugomer izrađuje prekrasne adventske vijenčiće, a novost su od ove godine i bajkovite drvene kutije od stare građe koju sami proizvode.

Cijela obitelj uključena je u izradu adventskih vijenaca, a u Anitatekstilu možete pronaći i sve za uređenje unutarnjeg prostora od zavjesa, dekoracija, karniša, stolnjaka, navlaka za stolice, a rade i šivanja po mjeri.

Donosimo nekoliko fotografija adventskih vijenaca i kutijica– slobodno se naluknite!

aranzman aranzman2 aranzman3 aranzman4 aranzman5 aranzman6 aranzman7 aranzman8 aranzman9 aranzman10