Ana Vargović, najstarija Vrbovčanka: ‘Kad je čula da je najstarija, samo se nasmijala’

13. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ana Vargović, najstarija Vrbovčanka: ‘Kad je čula da je najstarija, samo se nasmijala’


Ana Vargović najstarija je Vrbovčanka. Rođena je 7. listopada 1923. godine i danas je u 98. godini života.
U obitelji Marte i Milana Pavelić u Virovitici bilo je osmero djece ( 5 dječaka i 3 djevojčice). Ana je bila najstarije dijete.

Obitelj Stjepana i Ane Vargović 1947. doselila je iz Virovitice u Vrbovec gdje su dobili kćerku Miru udata Damjanović (76) koja živi u Vrbovcu i sina Slavka (74) koji sa obitelji živi u Velikoj Gorici. Suprug Stjepan radio je kao telefonski tehničar i umro je 1972. Baka ima dva unuka i jednu praunuku.

Čitav život domaćica i skrbila je o svojoj obitelji. Doskora je živjela s kćerkom Mirom. Nakon što je opala i slomila kuk, živi u Domu je za stare i nemoćne u Celinama 86. Zdravstveno stanje bake Ane je primjereno godinama. Kad smo joj rekli da je najstarija Vrbovčanka, baka se nasmijala. Ipak je to titula koju rijetki dožive u našem gradu.

ana vargovic (2)

Ovih vrućih ljetnih dana baku su u kolicima dovezli u hladovinu, gdje smo se razgovarali. Saznali smo kako provodi vrijeme, da ne može gledati TV program jer je oči bole. Zadovoljna je sa skrbi koju djelatnice Doma vode o njoj.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments