Karl-Anthony Towns, centar Minnesota Timberwolvesa, pobijedio je u subotu u Celevelandu na All Star večeri u natjecanja u tricama, dok je u manje privlačnom i prepunom pogrešaka natjecanju u zakucavanju slavio Obi Toppin iz New York Knicksa.

U natjecanju trica osim Townsa sudjelovali su i CJ McCollum (New Orleans Pelicans), Zach LaVine (Chicago Bulls), Desmond Bane (Memphis Grizzlies), Fred VanVleet, (Toronto Raptors), Patty Mills (Brooklyn Nets), Luke Kennard (LA Clippers) i Trae Young (Atlanta Hawks).

U finalu su s Townsom bili Kennard i Young, a centar Timberwolvesa je slavio sa 29 bodova, dok su mu suparnici sakupili po 26 svaki. On je ujedno i prvi centar koji je pobijedio u natjecanju trica.

Toppin, koji je i prošle godine bio u finalu zakucavanja, pred sudačkim povjerenstvom kojeg su činili Dominique Wilkins, Isiah Thomas, Clyde Drexler, David Robinson i Dwyane Wade, pobijedio je u finalu Juana Toscana-Andersona iz Golden State Warriorsa i Jalena Greena iz Houstin Rocketsa.

Toppin je u prvom zakucavanju provukao loptu ispod noge nakon što je pustio da se najprije odbije od ploče, a onda u drugom je opet provukao loptu ispod desne noge, pustio je da dotakne ploču i tek je onda provukao kroz obruč.

Juan Toscano-Anderson iz Golden State Warriorsa nije realizirao svoje drugo zakucavanje ni iz četiri pokušaja, a Green nije uspio ni u desetak pokušaja.

U nedjelju slijedi vrhunac All Star vikenda, utakmica zvijezda u kojoj će na jednoj stranici biti “Team LeBron James”, a na drugoj “Team Kevin Durant”.