Dodjela nagrada Večernjakova domovnica 2024. održana je u subotu u dvorani Kongresnog centra u njemačkom Bad Homburgu. Održano je proglašenje dobitnika hrvatskom iseljeništvu najprestižnije nagrade, a među brojnim uzvanicima bio je i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić.

FC Croatia Fermoy je osvojila nagradu “Večernjakova domovnica” kao najpopularnija amaterska sportska momčad po glasovima čitatelja. Nagradu je primio Križevčanin Alen Miholić.

miholic2

Croatia Fermoy je naziv nogometnog kluba koji nastupa u Irskoj nogometnoj ligi i jedna su od rijetkih hrvatskih organizacija.

Večernjakovu domovnicu dobili su nogometaši Ivan Prtajin i Andrej Kramarić, košarkašica Ana-Marija Begić, amaterski nogometni klubovi Croatia Fermoy i Croatia Zürich, klape Poverello i Troplet, pijanist Stipe Bilić, glumac Stipe Erceg, redatelj Tomislav Vujičić, komičar Sven Ivanić, mlada modna dizajnerica Glorija Nedić Korte, hrvatske kulturne zajednice Stuttgart i Croatia Hamburg te Hrvatska zajednica u Norveškoj, Oslo. Za „Događaj godine“ proglašena je “Kotorvaroška večer” Stuttgart i “Hrvatski festival 2023.”, Hamburg, te Fešta Sv. Vlaha, Bruxelles.