Policija je izvijestila o prometnim prekršajima na području Zagrebačke župnije.

U nedjelju oko 2.30 sati, 29-godišnjak je pod utjecajem od 1.53 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3. Kod prometnog čvora Buzin – Kosnica, krećući se lijevom prometnom trakom u smjeru zapada, gdje su kolničke trake fizički odvojene, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, dovodeći pritom u opasnost život i tijelo ljudi.

Dolaskom do 34 km + 100 m izazvao je neposrednu opasnost za druge sudionike u prometu, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se istim kolnikom, u dozvoljenom smjeru, a nalet je izbjegavao skretanjem udesno u smjeru sjeverozapada.

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen te nakon kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ iz članka 226 st. 1 Kaznenog zakona, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Istog dana, 4. prosinca oko ponoći, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vice Vukova u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača kod ulice Jaruščica utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem od 1,62 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

U subotu oko 15.15 sati, 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Remetinečkom cestom u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem od 1,63 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, 3. prosinca oko 4.45 sati, 37-godišnjak je pod utjecajem od 1.61 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom avenijom i Slavonskom avenijom, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste (raskrižje, mokar kolnik), atmosferskim prilikama (kiša) te situaciji u prometu (zaustavljeno vozilo) tako da može svoje vozilo pravovremeno zaustaviti kada to konkretni uvjeti u prometu zahtijevaju te je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta.

Vozač je uhićen, prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9.300 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

U petak, 2. prosinca 2022. godine pola sata iza ponoći, 37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Selskom cestom u smjeru juga. Prilikom kontrole vozila i vozača kod ulice Knežija, utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom pod utjecajem od 1,57 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 7000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Istog dana, 2. prosinca oko 7 sati 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,76 g/kg i bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom AC A4. Dolaskom do 85 km + 100 metara vozač je prouzročio prometnu nesreću nakon čega je uhićen te prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 14.700 kuna, dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.