Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda
Tijekom vikenda, od 26. do 28. veljače, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško i dvije osobe lakše ozlijeđene. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bio je jedan vozač.

Policijski službenici sankcionirali su 109 prometnih prekršaja, od čega 29 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač, dok su tri vozača uhićena.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 27. veljače, u 3.20 sati u Koprivnici, kada je 25 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Vozač je bio uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 28. veljače, u 23.47 sati u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 42 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 92 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

prigorski.hr/fah