Akcija u Podravini i Prigorju; provjerili 30 teretnih vozila i autobus; otkrili 10 prometnih prekršaja

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Akcija u Podravini i Prigorju; provjerili 30 teretnih vozila i autobus; otkrili 10 prometnih prekršaja

Hina/Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL


Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom. Tijekom akcije, koja je trajala od 9 do 13 sati izvršen je nadzor 30 teretnih vozila i jednog autobusa.

Prilikom nadzora autobusa nisu utvrđeni prometni prekršaji, dok je prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno 15 prometnih prekršaja. Utvrđeno je 10 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i pet prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (prekoračenje dnevnog vremena vožnje i neposjedovanje tahografskih listića).

Osim vozača, zbog spomenutih prekršaja biti će sankcionirane i pravne osobe vlasnici vozila i odgovorne osobe u pravnim osobama.

Tijekom akcije zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila. U prometnim nesrećama vozačica osobnog automobila je lakše ozlijeđena, a za vozača teretnog vozila, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.