Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u srijedu u Svetoj Mariji, javljaju iz županijske uprave.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Nakon Svete Marije, akcija „Katruže za Katružu“ nastavlja se u subotu diljem Međimurja, priopćenje (3)

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja 2022. godine kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

  • u Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice Udruge „Priločko srce“ Prelog
  • u Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće
  • u Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće
  • u Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Nedelišće
  • u Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 sati ispred općinske zgrade

Nakon Svete Marije, akcija „Katruže za Katružu“ nastavlja se u subotu diljem Međimurja, priopćenje (4)

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“.

Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa Filiae Croatiae.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz županijske uprave.