U povodu 664. obljetnice Dana Grada Koprivnice održana je u srijedu svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Zoran Milanović, koprivničko-križevački župan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

“Grad je s građanima iz svake krize uspijevao izaći jači, čuvajući temeljne vrijednosti ljudi. To su organiziranost, radišnost i tolerancija. Svima hvala na povjerenju, nama je to odgovornost da nastavimo ići dalje naprijed putem uspjeha i odgovornosti”, rekao je Jakšić na sjednici održanoj u koprivničkom Domu mladih.

Župan Koren izvijestio je kako se u toj županiji puno radi, navodeći gradnju ceste do Kloštra, čemu predstoji aglomeracija i investicija od 5 milijardi kuna koja je u tijeku, dodavši kako Koprivnica u tom projektu ima veliki udio i zaslugu.

dan grada koprivnice - zoran milanovic (14)

U ime predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade govorio je saborski zastupnik Darko Sobota, koji je istaknuo međusobno uvažavanje gradonačelnika, saborskih zastupnika i župana, što je garancija uspjeha za Koprivnicu.

Predsjednik Milanović na sjednici je kazao kako nije slutio da će u trenutnim uvjetima krize uzrokovane koronavirusom uopće doći u Koprivnicu.

“No, u ovom ugodnom gradu ima nešto. Uredan, sređen, miran, to je dojam Koprivnice. Rado ovdje dolazim, posebno vlakom. Njime sam došao prije pet godina, no predugo se putuje vlakom do Koprivnice, a trebalo bi biti kraće nego autom. Držim palčeve da se ta pruga uredi i da se putuje 45 minuta”, poručio je.

dan grada koprivnice - zoran milanovic (9)

Podsjetio je na svoju odluku o osnivanju Sveučilišta sjever, najmlađeg hrvatskog sveučilišta, koju je donio na inzistiranje gradskog vodstva, naglasivši kako je to odlična stvar za županiju i grad.

Sjednica je bila organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama, a na njoj su nagrađeni dobitnici javnih priznanja u 2020. godini, dodjeljivanjem medalje i plakete Grada Koprivnice.

Koprivnica: Nakon sjednice Gradskog vijeća Zoran Milanović obratio se medijima

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Odlukom koprivničkih gradskih vijećnika počasnim građaninom grada Koprivnice proglašen je jedan od vodećih hrvatskih geografa akademik Dragutin Feletar, i to zbog iznimnih zasluga u razvoju grada na području znanosti i kulture. (Hina)

sjednica_grada01 sjednica_grada02 sjednica_grada03 sjednica_grada04 sjednica_grada05 sjednica_grada06

sjednica_grada07

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada09 sjednica_grada10 sjednica_grada11 sjednica_grada12 sjednica_grada13 sjednica_grada14 sjednica_grada15 sjednica_grada16 sjednica_grada17 sjednica_grada19 sjednica_grada21 sjednica_grada22 sjednica_grada23

sjednica_grada24

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada25

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada26

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada27

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada28

Foto: Marko Horvat

sjednica_grada29 sjednica_grada30 sjednica_grada31 sjednica_grada32 sjednica_grada33 sjednica_grada34 sjednica_grada35 sjednica_grada36 sjednica_grada37 sjednica_grada38 sjednica_grada39 sjednica_grada40 sjednica_grada41 sjednica_grada42 sjednica_grada43 sjednica_grada44 sjednica_grada45 sjednica_grada46 sjednica_grada47 sjednica_grada48 sjednica_grada49 sjednica_grada50 sjednica_grada51 sjednica_grada52 sjednica_grada53 sjednica_grada54 sjednica_grada55 sjednica_grada56 sjednica_grada57 sjednica_grada58 sjednica_grada59 sjednica_grada60 sjednica_grada61