Agencija za elektroničke medije okupila TV spotove za borbu protiv epidemije

3. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Agencija za elektroničke medije okupila TV spotove za borbu protiv epidemije

foto: aem.hr


Agencija za elektroničke medije (AEM) na jedno je mjesto okupila televizijske spotove s važnim porukama i savjetima za ponašanje u vrijeme epidemije koronavirusa, a koje lokalne i regionalne televizije mogu preuzeti s njihove web stranice, izvijestili su iz Agencije.

“U ovo krizno vrijeme važno je ponavljati ključne poruke i upozoravati da smo svi odgovorni za uspješnu borbu protiv širenja epidemije. Veliku važnost ima i poticanje odgovornog ponašanja i međusobnog povezivanja te stalna komunikacija s građanima i emitiranje ključnih poruka Stožera civilne zaštite o mjerama koje građani trebaju poduzeti da bi zaštitili sebe i druge te doprinijeli efikasnijoj zaštiti i u konačnici zaustavljanju širenja epidemije koronavirusa”, ističu u AEM-u.

Dodaju da za vrijeme globalne pandemije koronavirusa i velike prijetnje za javno zdravstvo uloga i društvena odgovornost medija dolazi do još većeg izražaja te da važnost profesionalnog, odgovornog, točnog, utemeljenog, pouzdanog i pravodobnog informiranja možda nikada nije imalo takvu važnost kao danas.

”Pozivamo televizijske nakladnike da uvrste ove spotove u svoj progam te da ih emitiraju shodno nahođenju i programskoj shemi ili da produciraju svoje s istim ključnim porukama”, zaključuju u AEM-u.

Spotovi koje su HRT, Nova TV i RTL ustupili ili za ovu prigodu producirali i stavili ih na raspolaganje i korištenje svim lokalnim i regionalnim televizijskim nakladnicima dostupni su na poveznici https://www.aem.hr/covid-19/televizijski-spotovi-za-borbu-protiv-epidemije/

(Hina)

Facebook Comments