Školski odbor Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog sastao se u srijedu, 7. prosinca kako bi donio odluku o naknadama za korištenje njihove sportske dvorane.

Odgovor ravnatelja Zorana Kovača o odluci Školskog odbora prenosimo u cijelosti:

„Zaključeno je da korisnicima koji imaju djelatnost od interesa za lokalnu zajednicu i rade s djecom i mladima do 18 godina u večernjim satima dvorana bude ustupljena bez naknade ali uz podmirenje režijskih troškova u iznosu od 40 kn za 45 minuta. Mažoretkinje su subotom i nedjeljom u dnevnim terminima tako da su režijski troškovi manji pa je za njih predložena simbolična cijena od 10 kn za 45 minuta.

Za odrasle korisnike cijena je prema cijenama koje je odredila županija 180 kn za 45 minuta. Ove odluke sada se šalju na odobrenje u Županiju. U slučaju pozitivnog odgovora s korisnicima se sklapaju ugovori i može početi korištenje dvorane.“

Zoran Kovač, ravnatelj križevačke gimnazije // foto: gimnazija-izdijankoveckoga-kc.skole.hr

Zoran Kovač, ravnatelj križevačke gimnazije // foto: gimnazija-izdijankoveckoga-kc.skole.hr

Iako je primarni cilj vratiti sportaše u dvoranu nakon nekoliko tjedana izbivanja iz nje, određene naknade mogle bi dovesti do novih problema. Klubovi te mažoretkinje ne barataju velikim budžetom, što će ih možda prisiliti da uvedu (veće) članarine. Odbojkašice i mažoretkinje bore se za svaku kunu kako bi si mogle isfinancirati putne troškove na utakmicu ili nastup, dok će košarkašima mjesečni troškovi iznositi više od nekoliko tisuća kuna.

Naravno, ako broj termina ostane isti. Nadamo se kako će se barem onda zadužiti i jedna osoba za održavanje i brigu oko dvorane, dok se sportaši ne bi požalili i da dobiju toplu vodu kako bi se mogli otuširati nakon treninga ili utakmice.

Vedran Vlahović/Prigorski.hr