“Grad u kojem priče postaju stvarnost” moto je ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu koji nakon dvije godine vraća panoramski kotač i kao novinu donosi Čarobni grad Djeda Mraza.

U Čarobnom gradu Djeda Mraza je pet kućica i to kućica Bake Mraz i ured Djeda Mraza, a svoj kutak tu su našli Grinch te suvenirnica  s poklonima i Slatki kutak”, rekla je na konferenciji za novinare direktorica varaždinske turističke zajednice Jelena Toth.

Turistička zajednica grada Varaždina kao organizator adventskih događanja po njezinim riječima svake godine pokušava dići ljestvicu kako bi posjetiteljima ponudili nešto novo, zanimljivo i atraktivno, a ove je godine ljestvica podignuta za nekoliko stepenica.

Advent vrata posjetiteljima otvara od 1. prosinca do 7. siječnja, uz slobodan ulaz u Čarobni grad i na radionice, najavili su organizatori.

Pripremljeno je više od 130 različitih programa, od kojih 30 glazbenih na Korzu i Stančićevom trgu.

Klizalište će ove godine biti na Kapucinskom trgu od 25. studenoga do 14. siječnja.

Grad u božićnom ruhu iz ptičje perspektive posjetitelji će moći vidjeti s panoramskog kotača u Gajevoj ulici.

Kotač je visine 23 metra i ima 18 gondola u koje se mogu smjestiti po četiri osobe, a da će ponovno biti hit pokazuju podaci iz 2021. kad se na “ketaču” tijekom Adventa vrtjelo više od 15 tisuća posjetitelja.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj rekao je da će u gradu biti organizirani događaji na osam lokacija. “Bit će to advent s dušom kakav samo grad Varaždin može napraviti”, poručio je gradonačelnik.