Advent u Zagrebu je jedna od najpopularnijih manifestacija u blagdansko vrijeme, a odlična suradnja Zagreba i Đurđevca okrunjena je predstavljanjem Adventa u Đurđevcu, i to u Zagrebu.

Manifestacija je predstavljena medijima u zagrebačkoj Gradskoj upravi, a osim gradonačelnika Đurđevca, Željka Lackovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predstavljanju su prisustvovali i direktori Turističkih zajednica Đurđevca i Zagreba Mario Fuček i Martina Bienenfeld i pročelnica Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba.

– Prva suradnja između Zagreba i Đurđevca bila je usmjerena upravo u smjeru turizma i povezivanja sa Zagrebom, koji je perjanica kontinentalnog turizma. Na tom tragu krenuli smo s inovativnim pristupom turističkih projekata i ubacili Hrvatsku saharu, odnosno Đurđevačke pijeske. Doveli smo deve s kojima smo osvojili medijski prostor. Želimo biti partner zagrebačkoj Turističkoj zajednici i ponudom proširivati ponudu Grada Zagreba – rekao je Željko Lacković.

Mirka Jozić rekla je kako joj je drago da se ove manifestacije događaju i u gradovima oko Zagreba te najavila da će posjetiti i Advent u Đurđevcu.

Martina Bienenfeld je istaknula kako joj je posebno drago da se održao sastanak o unaprijeđenju turističkih ponuda. Mjesecima to planiramo s gradonačelnikom Lackovićem i ovo je prvi rezultat tog rada. Pozivam sve Zagrepčane i naše brojne goste da osim Zagreba posjete svakako i Đurđevac. Advent u Zagrebu je opet iznad svih očekivanja oborio rekorde i povećanje je ove godine u dolascima za 34 posto i u noćenjima za 54 posto. Posjetite Đurđevac – istaknula je Martina  Bienenfeld.

Mario Fuček najavio je što će se sve ove godine moći vidjeti od 2. prosinca do 7. siječnja u Gradu Picoka.

– Svi znaju da je Đurđevac bogat nematerijalnom kulturnom baštinom koja se najviše manifestira u Picokijadi. Imamo puno toga za pokazati i upravo u ovo blagdansko doba pokazat ćemo to kroz izložbe, koncerte, predstave, adventski sajam i prezentirat će se prava podravska tradicija. Posebna atrakcija će biti žive jaslice koje će izvoditi dvije kazališne družine sa specifičnom scenografijom deva. Zagreb nam je uzor u adventskim događanjima i želimo biti dio lijepe adventske priče u Hrvatskoj – istaknuo je Fuček.

Na predstavljanju Adventa nastupile su članice ženskog vokalnog sastava Đurđevčice koje su izvele tradicionalni napjev “O, slavna betlemska štalica”. Pogledajte djelić atmosfere s predstavljanja Adventa u Đurđevcu.

advent durdevac1advent durdevac2 advent durdevac3 advent durdevac4 advent durdevac5 advent durdevac6advent durdevac7advent durdevac9

 

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin