Košarkaši Splita u susretu su 21. kola regionalne ABA lige na gostovanju kod izravnog konkurenta za izbjegavanje ispadanja Krke u Novom Mestu izgubili sa 84-87 (24-21, 25-25, 11-23, 24-18).

Nakon vrlo dobrog prvog poluvremena s obje strane, poglavito kada je riječ o šutu, po Splićane su kobne bile dvije “crne rupe” u nastavku, po jedna u trećoj i četvrtoj četvrtini. Prva se dogodila prilikom vodstva Splićana 53-51, nakon što je Toni Perković kod tog rezultata promašio čisto polaganje u protunapadu uslijedila je serija domaćih od 12-0 za odvajanje na 63-53.

Split se koševima Shannona Shortera uspio primaknuti na 71-69 sedam minuta prije isteka vremena, a tada je domaći strateg Dalibor Damjanović pozvao predah na koji je njegova momčad odgovorila još jednom serijom od 12-0 za 83-69 što Split više nije mogao nadoknaditi. Perković je tricom sa sirenom tek smanjio konačnu razliku sa šest na tri.

Najučinkovitiji u momčadi Splita bili su Shorter i Perković sa po 18 koševa, dok su Miha Lapornik sa 25 i Adonis Thomas sa 23 ubačaja predvodili Krku.

Sreća u ovom porazu je to što je Spit ipak izgubio s manjom razlikom no što je slavio protiv istog protivnika na domaćem parketu kada je bilo 87-77, pa će u slučaju da na kraju sezone oba kluba budu imala isti broj pobjeda biti u prednosti.

Split je sada posljednji na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 3-17, dok je Krka pretposljednja sa 4-15. Prvi sastavi iznad njih već imaju najmanje sedam uspjeha.

Na kraju sezone posljednji sastav izravno će ispasti iz prve ABA lige, dok će pretposljednji igrati kvalifikacije protiv drugog sastava druge ABA lige.