Ove godine će biti 16 godina godina otkako je u gašenju požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Tek jedan od vatrogasaca Frano Lučić iz Tisnog preživio je tragediju.

Njegovi kolege Dino Klarić, Ivan Marinović, Marinko Knežević, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Hrvoje Strikoman, Ante Juričev Mikulin, Ivica Crvelin, Ante Crvelin, Tomislav Crvelin, Josip Lučić i Marko Stančić poginuli su. Šestoro ih je poginulo na licu mjesta, dok su ostali prevezeni u obližnje bolnice u Zadru i Splitu, a potom u Zagreb, ali su ubrzo preminuli od posljedica teških opeklina.

Delegacija križevačkih vatrogasaca u satavu zamjenik zapovjednika Marijan Sokolić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslav Petračija i njegov zamjenik Darko Fureš te zapovjednik Odreda Raven Željko Rusan obišli su danas mjesto tragedije na otoku Kornatu.

-Delegacija Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca i Vatrogasne zajednica grada Križevaca posjetila je kolege vatrogasce na Pagu s kojima smo danas otišli na Kornate pokloniti se i upaliti svijeće za 12 poginulih vatrogasaca. U delegaciji su bili i vatrogasci Paga, Rovinjsko Selo, Odranski Obrež i vatrogasci iz Slovenije.

U DVD-u Tisno dočekao nas je zapovjednik Tome Belakušić – rekao nam je Miroslav Petračija i poručio kako se danas vraćaju svojim kućama.

kornat3 kornat4 kornat5 kornat6 kornat7 kornat8 kornat9 kornat10 kornat11 kornat2