Hrvatski plivač Nikola Miljenić osvojio je zlatnu medalju na natjecanju Swim Open u Stocholmu, Švedska u disciplini 100 m slobodno s vremenom 49.03. Nikola je ovim rezultatom iza sebe ostavio višestrukog osvajača europskih i svjetskih medalja francuza Maximea Grousseta i osigurao je svoj odlazak na Svjetsko prvenstvo u plivanju u Fukuoku, Japan.

Na natjecanju Swim Open Stockholm okupila su se najveća svjetska imena u lovu na kvalifikacijske rezultate za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, Japan koje nas čeka krajem srpnja i Olimpijske igre Pariz 2024.

Iznimno sam zadovoljan isplivanim rezultatom na ovom natjecanju i pobjedi nad svjetskim viceprvakom s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti i osvajačem srebrne medalje na Europskom prvenstvu 2022 u Rimu. Ovaj rezultat koji je ujedno moje najbolje isplivano vrijeme na 100m slobodno i pokazatelj mi je da se sav moj trud isplatio te da sam na dobrom putu prema cilju kojeg imam za SP u japanskoj Fukuoki i nadolazećim Olimpijskim igrama Pariz 2024.“ – izjavio je Nikola Miljenić.