Iako je pred nama još osam kola i čak 24 boda u igri, subotnji susret Radnika Križevci, kao vodeće momčadi, i Poleta iz Svetog Martina na Muri, kao drugoplasirane momčadi, mogao bi odlučiti prvaka.

Naime, do 18. kola Radnik i Polet vodili su mrtvu utrku u borbi za vodeće mjesto, a tu poziciju je držao Polet zbog bolje gol razlike. Međutim, fenjeraš iz Koprivnice tada je šokirao Poletovce i s minimalnih 0:1 slavio u Svetom Martinu na Muri. Ponuđeno je iskoristila momčad Radnika, koja je u tom kolu svladala Papuk Osječko 1664 sa 4:1, i preuzela vodeću poziciju s tri boda razlike, ali i boljom gol razlikom.

Stoga, kada pogledamo prvenstvenu tablicu Radnik bi mogao u subotu potencijalno riješiti pitanje prvaka, jer u slučaju pobjede odmaknuo bi se na sigurnih 6 bodova. U slučaju drugačijeg rezultata, nastavila bi se mrtva utrka oba kluba i svatko od njih čekao kiks onog drugog. No, pričekajmo subotu kada ćemo saznati kako će se u sjevernoj skupini 3. NL razvijati prvenstvo.

Da se radi o vrlo važnom susretu govori i činjenica da će susret suditi trojka iz elitne skupine hrvatski sudaca. Tako će glavni sudac susreta biti Goran Pečarić, a pomoćnici su mu Mile Varivoda i Dejan Vuković.

Velika gužva, međutim, vlada i u donjem domu tablice. Razlika između posljednjeg i sedmoplasiranog je tek jedan bod te nas i u ovom dijelu čeka neizvjesna utrka Virovitice, Podravca, Podravine i Koprivnice.

U subotu je Podravac u Virju domaćin Rudaru iz Murskog Središća. Koprivnica dočekuje Dinamo iz Domašinca. Virovitica Varteks, dok će Podravina put Orahovice k Papuku.

Svi susreti počinju u 16.30 sati.

3. nl sjever 19. kolo